Dom

IZGRADNJA PRVEGA GASILSKEGA DOMA (1962)

Prvi gasilski dom v Repnjah je bil zgrajen leta 1962, njegvo geslo je bilo: “V slogi je moč!” Gasilski dom je nastal na ruševinah stare dekliške šole in dvorane, ki sta bili med vojno porušeni. Gradnja je potekala počasi, saj razen dobre volje ni bilo na razpolago ničesar. Opeko za dom so člani sami izdelovali v opekarni v Vodicah. Kmetje so prispevali les, dramska skupina pa finančna sredstva, ki jih je prislužila z nastopanjem v bljižni okolici. V dokončanem domu je bilo v 1. nadstropju manjše stanovanje, čigar lastnik je opravljal delo hišnika-gospodarja-orodjarja.

IZGRADNJA SEDANJEGA GASILSKEGA DOMA

Ker je obstoječi dom kmalu postal pretesen in ker že dolgo ni več ustrezal zahtevam, se je leta 1983 prvič porodila ideja o gradnji novega gasilskega doma.
Leta 1985 smo porušili stari gasilski dom in novega spravili pod streho. Leto zatem se je v gasilskem domu napeljala še inštalacija, narejena sta bila fasada in notranji omet. Leta 1991 je bil gasilski dom predan svojemu namenu.

OBNOVA SEDANJEGA GASILSKEGA DOMA (2007)

Ob praznovanju 50. obletnice, smo se odločili, da v ta namen obnovimo sedanji gasilni dom. Prenove smo se lotili, tako da smo zunaj na novo prebarvali omet, v notranjosti pa smo prebarvali prostore. Postorili pa smo tudi manjše popravke, ki so začeli nastajati tekom let.

Leta 2010 smo obnovili bife v pritličju doma, v letu 2012 pa zamenjali dotrajana lesena okna z novimi.

IZGRADNJA ASFALTNEGA IGRIŠČA (2015)

Občina Vodice je leta 2014 pristopila k izgradnji športnega igrišča v Repnjah. Igrišče, ki je bilo do takrat travnato se je preuredilo v asfaltno s pripadajočimi goli ter koši za košarko. Prav tako se igrišča držijo tribune. Avgusta 2015 je bilo predano svojemu namenu. Pridobitev je bila pomembna z zagotavljanje športnih aktivnosti v kraju, kakor tudi za izvajanje gasilskih vaj.

Dogodki

There are no upcoming events.

Arhivi

Prijava