Tekmovanja

Državno tekmovanje za memorial Matevža Haceta

Kar 25 let je minilo od zadnje udeležbe katerekoli naše desetine na državnem tekmovanju. Za prekinitev tega dolgega trenda so zaslužni naši pionirji, ki se jim je lansko leto uspelo uvrstiti na najvišji nivo tekmovanja. Domači člani so to uvrstitev vzeli skrajno resno, najeli avtobus, ter s seboj odpeljali tudi številčno navijaško moštvo. Tekmovanje je potekalo v Gornji Radgoni v sklopu sejma SOBRA, kamor so imeli gasilci prost vstop. Vreme je za naše tekmovalce bilo naklonjeno, saj je dež pred njihovim nastopom prenehal. Pionirji so tako s časom 24,40s in 0 kazenskih točk na vaji z vedrovko, rezultatom -100 na prenosu vode ter s 3 kazenskimi točkami na razvrščanju dosegli visoko 23. mesto izmed 52 ekip iz vseh strani Slovenije.

Na naše pionirje smo v društvo zelo ponosni. Iskrena hvala gre tudi mentorju Roku, ki je v ta rezultat vložil ogromno prostega časa, ter tudi Neži, Maticu ter Klemenu, ki so mu pri tem pomagali.

Člani pionirske enote na tekmovanju: Lara Kramžar (D), Alja Zemljič (S), Maks Štuhec (St), Lina Kramžar (N1), Zara Kralj (N2), Lenart Koželj (V1), David Goričanec (V2), Žan Kralj (C1), Matic Jeraj (C2), Ela Plut (rezerva)

Gasilski mnogoboj GZ Vodice

V soboto, 2.9.2023, je potekalo gasilsko tekmovanje GZ Vodice, katerega poimenujemo mnogoboj. Na tekmovanju, kjer si odvisen le od samega sebe, so naše društvo zastopali trije člani operativne enote. Dva gasilca v kategoriji do 40 let in ena gasilka pri članicah. Domov smo prinesli tudi eno medaljo, saj je Neža v svoji konkurenci zmagala! Zmaga pa je prav posebna, saj je to prvič v zgodovini tekmovanja, da so se dekleta pomerile na isti progi kakor fantje – torej z nameščanjem IDA in iskanjem predmeta v zadimljenem prostoru. V skupnem seštevku društev pa smo zasedli 2. mesto. Celotne rezultate si oglejte spodaj.

REZULTATI

Tekmovanje za starejše gasilce GZ Vodice

Tekmovanje Gasilske zveze Vodice za starejše gasilce in gasilke je potekalo 8.7.2023 v Polju, že tradicionalno vzporedno s Pokalnim tekmovanjem Gasilske zveze Slovenije, tekmovanjem GZ Medvode in tekmovanjem za PGD Polje. Tekmovanja smo se udeležili z dvema ekipama – moško in žensko desetino, in sicer za matično zvezo ter pokal Polje. Gasilke so se uvrstile na 2. mesto, gasilci pa na 4. Z izboljšavo se moramo potruditi za naslednje leto, ko bo ponovno izbirno tekmovanje. Želja je, da se takrat obe ekipi uvrstita na regijski nivo.

REZULTATI

Tekmovanje za mladino GZ Vodice

V soboto, 10.6.2023, smo se skupaj z mladimi gasilci celotne GZ Vodice in pa tudi GZ Medvode zbrali v Tacnu pri Policijski akademiji. Prizorišče tekmovanja je bilo izbrano s strani organizatorja – naše gasilske zveze, na način, da tekmovalcem omogoča čim manj poškodb. Prizorišče je bilo tako dobro pripravljeno in predvsem štafeta je potekala po atletski stezi, kar je onemogočilo kar nekaj zvinov in izpahov, ki so bili prisotni pretekla leta.

Naše društvo sta zastopali dve ekipi – pionirji in mladinci. Pionirji so opravili vrhunski trening pred septembrskim državnim tekmovanjem in se uvrstili na 2. mesto. Mladincem je zmanjkalo nekoliko vaj, da bi konkurirali višje in se uvrstili na 5. mesto v kategoriji. GZ Vodice podeljuje tudi prehodni pokal za najboljše društvo. Tam smo se uvrstili visoko in sicer na 3. mesto.

REZULTATI

Orientacija Regije Ljubljana I.

Z drugim mestom na Orientaciji GZ Vodice, se je ekipa pionirk našega društva uvrstila in tudi udeležila regijske orientacije. Tekmovanje je potekalo 3.6.2023 na Vrzdencu in se je pričelo ravno, ko je dež nekoliko ponehal. Naša ekipa pionirk – Zara, Lana, Lina, se je uvrstila na odlično 10. mesto!

REZULTATI

Orientacija GZ Vodice

Danes, 13.5.2023, je potekala Gasilska orientacija za mladino GZ Vodice. Po celem tednu težja se je ravno za tekmovanje orientacije nebo nekoliko umirilo. Kljub temu je bila zemlja in gozd precej razmočena, tako da so naši mladi gasilci po prihodu v cilj, najprej morali zamenjati oblačila. Organizacija tekmovanja je bila tokrat zaupana PGD Vodice, ki je skupaj z MK GZ Vodice, proge pripravila v okolici Klub Kubuja. Naše društvo je zastopalo šest ekip. Pionirke so se z drugim mestom uvrstile na regijsko tekmovanje, pionirji so zasedli 8. in 10. mesto, mladinke so se zavihtele tik pod zmagovalni oder na četrto mesto, mladinci pa so držali skupaj in zasedli 5. in 6. mesto.

REZULTATI

Dogodki

There are no upcoming events.

Arhivi

Prijava