Anketa

V mandatnem obdobju 2018-2023 ima vaš PGD prioriteto...

Rezultati

Loading ... Loading ...
Facebook

Arhiv kategorije ‘Mladina’

Letovanje mladine 2018

Po treh letih smo se na letovanje ponovno podali mladi gasilci iz PGD Vodice in PGD Repnje – Dobruša. Vrnili smo se nazaj na Debeli rtič, kjer smo nastanjeni vse od četrtka 23.8.2018

Dan 1

Ob 8.00 smo se dobili pri gasilnem domu v Repnjah, že pol ure kasneje pa smo so v Vodicah pobrali še nekaj članov PGD Vodice in skupaj smo se odpeljali proti slovenski obali. Na morje smo prispeli približno ob 10h, čas do kosila pa smo seveda najprej izkoristili za kopanje. Po kosilu in krajšemu počitku smo nadaljevali z mokrimi norčijami vse do večerje. Po večerji so nas mentorji peljali še na nočno kopanje, nekje okoli devete ure pa smo se stuširani odpravili spat. Po celem dnevu kopanja, je bil spanec res trden.

 1. Letovanje 2018 004
 2. Letovanje 2018 002
 3. Letovanje 2018 003
 4. Letovanje 2018 001

Preberi več »

Tekmovanja v juniju

Na gasilski orientaciji GZ Vodice, se je ena ekipa pripravic uvrstila tudi na regijsko tekmovanje. To je potekalo 2.6.2018 na Babni Gori. Sabina, Špela in Saša so se na prizorišče odpravile v spremljavi z dvema mentorjema in osvojile končno 7. mesto.

Že dan kasneje, pa smo se z dvema desetinama (pionirji in mladinci) udeležili tekmovanja v gasilsko športnih tekmovalnih disciplinah za mladino v Polju. Po opravljenih vseh treh nalogah smo počakali na razglasitev in izvedeli da so pionirji dosegli 5. mesto, mladinci pa 4. Poveljstvo PGD je z veseljem pozdravilo novico o formiranju mladinske ekipe, ki smo jo na tekmovanjih pogrešali že nekaj let.

Gasilska orientacija

V soboto, 5.5.2018, se je zgodilo prvič, da ni bil cilj gasilske orientacije pri našem gasilnem domu. Organizacijo je prevzelo PGD Bukovica – Utik s startom in ciljem v okolici njihovega novega igrišča, proga pa je potekala preko bližnjih gozdov in polj. Naše društvo je zastopalo šest ekip v petih kategorijah. Pripravnice pa so se z drugim mestom uvrstile tudi na regijsko tekmovanje. Poleg tega smo dosegli še dve tretji mesti (pionirji, mladinke), eno četrto (pionirke) in še dve peti (pionirji, mladinci).

REZULTATI

Obisk mladine v Gasilski brigadi Ljubljana

V nedeljo, 25.2.2018, smo se skupaj z našo gasilsko mladino odpravili na krajši izlet. Obiskali smo Gasilsko brigado Ljubljana, tam pa nas je čakal poznan obraz. Po prostorih nas je pospremil gasilec Tone Šušteršič, tudi član sosednjega društva. Predstavil nam je delo gasilcev v poklicni enoti, razkazal prostore, vozila ter opremo in tudi oba starodobnika. Obiska se je udeležilo 16 mladih gasilcev s 3 mentorji, ki so na koncu pripravili še dobro kosilo – pice!

25. kviz gasilske mladine GZ Vodice

Včeraj, 28.1.2018, se je tudi uradno začelo tekmovalno leto 2018. Že nekaj let se kot prva izbere mladina, ki se pomeri tako v teoretičnih vsebinah kakor praktičnih vajah. 25. kviz po vrsti je, tako kot lansko leto, ponovno potekal v Osnovni šoli Vodice, kjer se je zbralo 32 ekip v treh kategorijah. Naše društvo je imelo veliko udeležbo – kar 4 ekipe pionijrev, 1 mladincev in 2 pripravnikov. Dosegli so nekaj lepi uvrstitev, kakor tudi dve uvrstitvi med prve tri, kar je uspelo obem ekipam pripravnikov.

REZULTATI

Dvakrat srebrni, dvakrat četrti

V soboto, 6.5.2017, so se mladi gasilci GZ Vodice pomerili v orientaciji. Tradicionalni start v Dornicah in cilj v Repnjah pri gasilnem domu, nista povzročala težav. Nekoliko daljša proga in pa premaknjene točke na poti, kjer je bilo potrebno gledati zemljevid in poznati osnove iz orientacije, pa so poskrbele za občutno daljše čase teka, kakor prejšna leta. Nobena ekipa se pa ni izgubila! Na letošnjem tekmovanju je naše društvo zastopalo pet ekip. Dvoji pionirji in mladinci ter ena ekipa mladink. Mladinke ter ena ekipa pionirjev so dosegli 2. mesto, kar pomeni tudi nastop na regijski orientaciji, ki bo 27.5.2017. Drugi pionirji so dosegli 4. mesto, mladinci pa so bili prav tako 4. in 6.

REZULTATI

Mladinke 5. v Regiji

V soboto, 18.3.2017, so se mladi gasilci, ki so se uvrstili na regijsko tekmovanje gasilkega kviza, zbrali v Osnovni šoli Janka Modra v Dolu pri Ljubljani. Z eno ekipo v konkurenci mladincev, smo imeli predstavnike tudi iz našega društva. Po drugem mestu na kvizu GZ Vodice, so mladinke Špela, Sabina in Jana tokrat osvojile 5. mesto in le za 1,17 točke zaostale za uvrstitvijo na državno tekmovanje. Žal je tokrat zmanjkalo nekaj sreče, kar pa še ne izniči odličnega rezultata, ki so ga dosegle skupaj z mentorico Marušo.

REZULTATI

Postani član
Dogodki
 • 22. februarja 2019
  Zbor mladih GZ Vodice, Bukovica
 • 16. marca 2019
  Kviz gasilske mladine Regija Ljubljana I.
 • 08. junija 2019
  Gasilska veselica z ansamblom Harmonk'N'Roll
Forum
Uporabno
Klic v sili 112!

Trenutne intervencije

Požarna ogroženost po Sloveniji:

Vremenska opozorila za Slovenijo:
Danes:

Jutri:

Arhiv