Mladina

Gasilsko tekmovanje za mladino

Dne 8. junija 2024 je ob osnovni šoli v Medvodah potekalo gasilsko tekmovanje mladine Gasilske zveze Vodice. Tekmovanja se je udeležilo skupno 14 desetin, ki so tekmovale v štirih kategorijah: pionirji, pionirke, mladinci in mladinke.

PGD Repnje – Dobruša je na tekmovanju sodeloval z eno desetino pionirjev in eno desetino mladincev. Pionirji PGD Repnje – Dobruša so pokazali izjemne veščine in odlične timske sposobnosti, kar jim je prineslo odlično tretje mesto. S to uvrstitvijo so si zagotovili mesto na regijskem tekmovanju, kar je velik uspeh za našo mladinsko ekipo. Mladinci PGD Repnje – Dobruša so se prav tako trudili po najboljših močeh. Kljub temu, da so pridelali nekoliko več kazenskih točk, so dosegli solidno peto mesto. Njihov trud in prizadevanje sta vredna pohvale in spodbudna za nadaljnje tekmovalne izkušnje.

Po končanem tekmovanju smo vse udeležence razveselili s svežimi hot-dogi, kar je prispevalo k sproščenemu druženju in obeležitvi uspešnega dne. Po povratku v gasilski dom smo mladino presenetili še s sladoledom, kar je še dodatno polepšalo dan našim mladim gasilcem. Posebna zahvala za odlične rezultate gre mentorjem Roku Jeraju in Maticu Mariniču, ki sta s svojim trudom in predanostjo pripomogla k uspešni pripravi in nastopu naših ekip.

Gasilska orientacija GZ Vodice

Prostovoljno gasilsko društvo Repnje – Dobruša se je aktivno vključilo v tekmovanje Gasilske orientacije, ki je potekalo v Kosezah pod organizacijo PGD Šinkov Turn. Naša ekipa je združevala mlade člane, ki so s polnim navdušenjem in predanostjo trenirali za tekmovanje v različnih kategorijah.

Tekmovanje je potekalo v skladu z razpisom Gasilske zveze Vodice. Naše društvo je zastopalo šest ekip, razdeljenih v tri kategorije glede na starostno skupino. Ena ekipa je tekmovala v kategoriji pionirk, dve v kategoriji pionirjev, in tri ekipe so se pomerile med mladinci.

Vsaka ekipa se je spopadla z raznolikimi gasilskimi izzivi, ki so zahtevali hitro in učinkovito reševanje nalog iz prve pomoči, uporabo gasilske opreme, tehnično znanje ter navigacijo in orientacijo na terenu. Kljub zahtevnosti nalog so naši gasilci pokazali izjemno znanje, spretnosti in odlično timsko delo.

Sodelovanje na tekmovanju Gasilske orientacije je za naše društvo pomenilo več kot zgolj testiranje gasilskih veščin. Poleg tega je tekmovanje okrepilo timsko povezanost med člani ter spodbudilo vztrajnost, odgovornost in solidarnost med mladimi gasilci. Zavedamo se, da so takšna tekmovanja ključnega pomena za razvoj naših gasilskih ekip ter za krepitve gasilskega duha v naši skupnosti.

Kino večer

Po končanem kvizu mladine 2024 smo se mentorji odločili, da za našo mladino organiziramo filmski večer. Mladina je predlagala vrsto svojih najljubših filmov, med katerimi smo nato žrebali.

Naša zmagovalca sta bila animirani film Minioni in priljubljen slovenski film Gremo mi po svoje 2. Filmski večer smo izvedli 14. februarja 2024 ob 18. uri v gasilskem domu, kjer smo se zbrali skupaj z mladino.

Za pravi kino občutek smo mladim postregli s kokicami in pomarančnim sokom. Na filmskem večeru se je zbralo okoli 15 mladih gasilcev skupaj z dvema mentorjema. Vzdušje je bilo sproščeno in zabavno, mladina pa je na koncu izrazila veliko zadovoljstvo in željo, da bi takšen dogodek še kdaj ponovili.

Hvala vsem, ki ste se udeležili in pripomogli k prijetnemu večeru!

Smučanje GZ Vodice

Tudi letos je Victoria Club skupaj s PGD Vodice organiziral gasilsko smučanje na legendarnih Žimečnovih njivah. Zadnji dve leti so bile zime nekoliko hladnejše, kar je omogočilo, da je zapadli sneg zdržal kakšen teden ali dva, in tako omogočil izvedbo tega priljubljenega dogodka.

Na tekmovanju smo se udeležili s šestimi člani naše gasilske mladine in enim mentorjem. Naši mladi gasilci so dosegli izjemne rezultate in domov prinesli tri medalje!

  • Žan je med pionirji osvojil prvo mesto in si tako prislužil zlato medaljo.
  • Matic je prav tako med pionirji dosegel tretje mesto in se povzpel na zmagovalne stopničke.
  • Naš mentor, Simon, je med mentorji zasedel drugo mesto in s tem dopolnil zbirko medalj.

Čestitamo vsem tekmovalcem za odlične rezultate in ponosno zastopanje PGD Repnje – Dobruša. Zahvaljujemo se tudi organizatorjem za odlično izvedbo dogodka. Se že veselimo prihodnjega gasilskega smučanja!

Državno tekmovanje za memorial Matevža Haceta

Kar 25 let je minilo od zadnje udeležbe katerekoli naše desetine na državnem tekmovanju. Za prekinitev tega dolgega trenda so zaslužni naši pionirji, ki se jim je lansko leto uspelo uvrstiti na najvišji nivo tekmovanja. Domači člani so to uvrstitev vzeli skrajno resno, najeli avtobus, ter s seboj odpeljali tudi številčno navijaško moštvo. Tekmovanje je potekalo v Gornji Radgoni v sklopu sejma SOBRA, kamor so imeli gasilci prost vstop. Vreme je za naše tekmovalce bilo naklonjeno, saj je dež pred njihovim nastopom prenehal. Pionirji so tako s časom 24,40s in 0 kazenskih točk na vaji z vedrovko, rezultatom -100 na prenosu vode ter s 3 kazenskimi točkami na razvrščanju dosegli visoko 23. mesto izmed 52 ekip iz vseh strani Slovenije.

Na naše pionirje smo v društvo zelo ponosni. Iskrena hvala gre tudi mentorju Roku, ki je v ta rezultat vložil ogromno prostega časa, ter tudi Neži, Maticu ter Klemenu, ki so mu pri tem pomagali.

Člani pionirske enote na tekmovanju: Lara Kramžar (D), Alja Zemljič (S), Maks Štuhec (St), Lina Kramžar (N1), Zara Kralj (N2), Lenart Koželj (V1), David Goričanec (V2), Žan Kralj (C1), Matic Jeraj (C2), Ela Plut (rezerva)

Tekmovanje za mladino GZ Vodice

V soboto, 10.6.2023, smo se skupaj z mladimi gasilci celotne GZ Vodice in pa tudi GZ Medvode zbrali v Tacnu pri Policijski akademiji. Prizorišče tekmovanja je bilo izbrano s strani organizatorja – naše gasilske zveze, na način, da tekmovalcem omogoča čim manj poškodb. Prizorišče je bilo tako dobro pripravljeno in predvsem štafeta je potekala po atletski stezi, kar je onemogočilo kar nekaj zvinov in izpahov, ki so bili prisotni pretekla leta.

Naše društvo sta zastopali dve ekipi – pionirji in mladinci. Pionirji so opravili vrhunski trening pred septembrskim državnim tekmovanjem in se uvrstili na 2. mesto. Mladincem je zmanjkalo nekoliko vaj, da bi konkurirali višje in se uvrstili na 5. mesto v kategoriji. GZ Vodice podeljuje tudi prehodni pokal za najboljše društvo. Tam smo se uvrstili visoko in sicer na 3. mesto.

REZULTATI

Dogodki

There are no upcoming events.

Arhivi

Prijava