Mladina

Državno tekmovanje za memorial Matevža Haceta

Kar 25 let je minilo od zadnje udeležbe katerekoli naše desetine na državnem tekmovanju. Za prekinitev tega dolgega trenda so zaslužni naši pionirji, ki se jim je lansko leto uspelo uvrstiti na najvišji nivo tekmovanja. Domači člani so to uvrstitev vzeli skrajno resno, najeli avtobus, ter s seboj odpeljali tudi številčno navijaško moštvo. Tekmovanje je potekalo v Gornji Radgoni v sklopu sejma SOBRA, kamor so imeli gasilci prost vstop. Vreme je za naše tekmovalce bilo naklonjeno, saj je dež pred njihovim nastopom prenehal. Pionirji so tako s časom 24,40s in 0 kazenskih točk na vaji z vedrovko, rezultatom -100 na prenosu vode ter s 3 kazenskimi točkami na razvrščanju dosegli visoko 23. mesto izmed 52 ekip iz vseh strani Slovenije.

Na naše pionirje smo v društvo zelo ponosni. Iskrena hvala gre tudi mentorju Roku, ki je v ta rezultat vložil ogromno prostega časa, ter tudi Neži, Maticu ter Klemenu, ki so mu pri tem pomagali.

Člani pionirske enote na tekmovanju: Lara Kramžar (D), Alja Zemljič (S), Maks Štuhec (St), Lina Kramžar (N1), Zara Kralj (N2), Lenart Koželj (V1), David Goričanec (V2), Žan Kralj (C1), Matic Jeraj (C2), Ela Plut (rezerva)

Tekmovanje za mladino GZ Vodice

V soboto, 10.6.2023, smo se skupaj z mladimi gasilci celotne GZ Vodice in pa tudi GZ Medvode zbrali v Tacnu pri Policijski akademiji. Prizorišče tekmovanja je bilo izbrano s strani organizatorja – naše gasilske zveze, na način, da tekmovalcem omogoča čim manj poškodb. Prizorišče je bilo tako dobro pripravljeno in predvsem štafeta je potekala po atletski stezi, kar je onemogočilo kar nekaj zvinov in izpahov, ki so bili prisotni pretekla leta.

Naše društvo sta zastopali dve ekipi – pionirji in mladinci. Pionirji so opravili vrhunski trening pred septembrskim državnim tekmovanjem in se uvrstili na 2. mesto. Mladincem je zmanjkalo nekoliko vaj, da bi konkurirali višje in se uvrstili na 5. mesto v kategoriji. GZ Vodice podeljuje tudi prehodni pokal za najboljše društvo. Tam smo se uvrstili visoko in sicer na 3. mesto.

REZULTATI

Orientacija Regije Ljubljana I.

Z drugim mestom na Orientaciji GZ Vodice, se je ekipa pionirk našega društva uvrstila in tudi udeležila regijske orientacije. Tekmovanje je potekalo 3.6.2023 na Vrzdencu in se je pričelo ravno, ko je dež nekoliko ponehal. Naša ekipa pionirk – Zara, Lana, Lina, se je uvrstila na odlično 10. mesto!

REZULTATI

Orientacija GZ Vodice

Danes, 13.5.2023, je potekala Gasilska orientacija za mladino GZ Vodice. Po celem tednu težja se je ravno za tekmovanje orientacije nebo nekoliko umirilo. Kljub temu je bila zemlja in gozd precej razmočena, tako da so naši mladi gasilci po prihodu v cilj, najprej morali zamenjati oblačila. Organizacija tekmovanja je bila tokrat zaupana PGD Vodice, ki je skupaj z MK GZ Vodice, proge pripravila v okolici Klub Kubuja. Naše društvo je zastopalo šest ekip. Pionirke so se z drugim mestom uvrstile na regijsko tekmovanje, pionirji so zasedli 8. in 10. mesto, mladinke so se zavihtele tik pod zmagovalni oder na četrto mesto, mladinci pa so držali skupaj in zasedli 5. in 6. mesto.

REZULTATI

29. kviz GZ Vodice

V soboto je potekal 29. kviz gasilske mladine GZ Vodice. Teoretični del je, tako kot sedaj že nakaj let, potekal kar v matičnih gasilskih domovih. Z nekoliko zamaknjeno časovnico, smo se izognili gneči na praktičnem delu, ki je za vse ekipe potekal v Kulturnem domu na Skaručni. Iz našega društva se je tekmovanja udeležilo pet ekip, kateri so naredili malenkostno preveč napak, da bi posegli po najvišjih mestih. So pa kljub temu dosegli lepe uvrstitve. Že prisotnost mladih na tekmovanju nam daje jedro ekipe za prihajajoče dogodke.
Dosegli so:
– 6. mesto Lara, Zara, Lina (pionirji)
– 9. mesto Sofija, Alja, Lenart (pionirji)
– 17. mesto Matic, Maks, Žan (pionirji)
– 10. mesto Pija, Eva, Sara (mladinci)
– 12. mesto Jakob J, Jakob Ž, Gašper (mladinci)

REZULTATI

Smučanje na Žimenčovih njivah

V soboto, 28.1.2023, je Victoria Club organizirala smučarsko tekmovanje za mlade, ki je bilo precej gasilsko obarvano. Letošnje vremenske razmere so na znanem smučišču v Vodicah dopuščale kar nekaj tedensko smuko in tako so lahko organizirali tudi tekmovanje v gasilskem veleslalomu. Zimske dirke, kje ni važna samo hitrost ampak tudi spretnost, se je udeležilo tudi osem mladih gasilcev našega društva. Žan Kralj je domov odnesel tudi medaljo srebrnega sijaja, saj je pristal na drugem mestu v kategoriji pionirjev. Poleg Žana so se na rezultatski listi zvrstili še Maks Štuhec 6., Matic Jeraj 7., Lenart Koželj 10., Žiga Kralj 13. in Jon Škrjanec, ki je zasedel 14. mesto. V kategoriji mladincev sta tekmovala Jakob Jeraj, ki je bil 14. in Gašper Štuhec, ki je dosegel 16. mesto.

Dogodki

There are no upcoming events.

Arhivi

Prijava