Anketa

V mandatnem obdobju 2018-2023 ima vaš PGD prioriteto...

Rezultati

Loading ... Loading ...
Facebook

Arhiv kategorije ‘Izobraževanja’

Vaje OE

Na prvih letošnjih vajah si je naš namestnik poveljnika omislil delo s penili. Začeli smo s teorijo, kjer smo razčistili pomen besed kot so penilo, pena, mešanica, mešalno razmerje, penilno število ipd. Omenili smo vse vrste pen, njihov namen, vrsto uporabe in kako se prozivajajo. Pogledali smo si tudi vse armature, ki jih v našem društvu imamo za proizvodnjo pene, njihove delovne tlake in pretoke. Po končani predstavitvi smo se premaknili na dvorišče, kjer smo generirali težko in srednjo peno.

 1. 20190117 202530
 2. 20190117 204429

Izobraževanje

Dva dni, 12. in 13.12.2018, sta se Darko Goričanec in Janez Jerman mudila v Izobraževalnem centru RS na Igu. Tam sta se udeležila in tudi uspešno opravila tečaj za gasilce za nosilce izolirnih dihalnih aparatov.

Operativna vaja PGD Bukovica-Utik

V ponedeljek, 29.10.2018, smo dobili poziv na vajo PGD Bukovica – Utik. Na kraju smo dobili različne zadolžitve. Najprej smo zagotovili napajanje GVC 16/25 PGD Bukovica – Utik, vzpostavili zunanji napad za branjenje sosednjega objekta, formirali rezervo skupino opremljeno z IDA ter popolnili ekipo bolničarjev z enim našim gasilcem. Na vaji je skupaj sodelovalo 10 gasilcev našega društva z dvemi vozili.

Operativna vaja

Na našem požarnem rajonu smo v sklopu preventivnega meseca organizirali operativno vajo. Objekt je za namen vaje odstopila naša članica s svojo družino. Na domačiji se je vnela peč v kovaški delavnici, požar se je hitro širil na celoten prostor in nato preskočil tudi v garažo stanovanjskega objekta. Dela je bilo veliko, k sreči pa operativni načrt GZ Vodice predvideva proženje v parih, zato so na vaji sodelovali tudi gasilci PGD Bukovica – Utik. Skupaj  je bilo prisotnih 22 gasilcev s štirimi vozili. Po zaključku so oceno podali Jože Pavlič (poveljnik GZ Vodice), Tone Šuštaršič (namestnik poveljnika GZ Vodice) in Uroš Talan (podpoveljnik GZ Vodice).
Poveljstvo PGD Repnje – Dobruša se iskreno zahvaljuje družini Klun za ponujene prostore, v katerih nam je bilo omogočeno preverjanje in utrjevanje našega znanja.

Izobraževanje

11. in 12. septembra sta Gašper Klun in Rok Jeraj obiskovala izobraževalni center v Sežani. Tam sta se učila in tudi uspešno opravila tečaj gašenja notranjih prostorov po modulu A. Po tečaju se jima ze pripetil tudi neljubi dogodek. Ventiček na pnevamtiki je popustil in GVM je sedel na tla. K srečo so nam pomagali sežanski poklicni gasilci s posojo orodja in vožnje do vulkanizerja. Hvala!

Izobraževanje

V Polju je od 4.4. do 23.5.2018 potekal tečaj za gasilca pripravnika. Iz našega društva so se tečaja udeležili 4 člani – Špela Jerman, Maja Jerala, Katarina Valter in Matjaž Jarc. V jeseni pa jih čaka tečaj za gasilca, ki je pogoj za opravljanje operativnih del.

Izobraževanje

V treh dneh od 17. do 19. maja 2018, je v izobraževalnem centru na Igu je potekal tečaj specialnosti za inštruktorje. Obiskoval ga je naš poveljnik Roman Baliž, ki ga je tudi uspešno opravil.

 1. IMG 0044 – kopija

Tečaj varnega dela z motorno žago, je potekal v naši Gasilski zvezi 17. in 18. maja. Prvi dan so se tečajniki zbrali v Polji in po krajšem teoretičnem delu pristopili na poligon, kjer so vadili vbodne reze ipd. Drugi dan je potekal na tereno, v bližnem gozdu, kjer je vsak od tečajnikov moral podreti in oklestiti eno drevo. Iz našega društva so tečaj obiskovali in uspešno opravili štirje operativci.

Postani član
Dogodki
 • 22. februarja 2019
  Zbor mladih GZ Vodice, Bukovica
 • 16. marca 2019
  Kviz gasilske mladine Regija Ljubljana I.
 • 08. junija 2019
  Gasilska veselica z ansamblom Harmonk'N'Roll
Forum
Uporabno
Klic v sili 112!

Trenutne intervencije

Požarna ogroženost po Sloveniji:

Vremenska opozorila za Slovenijo:
Danes:

Jutri:

Arhiv