Anketa

V mandatnem obdobju 2018-2023 ima vaš PGD prioriteto...

Rezultati

Loading ... Loading ...

Avtorjev arhiv

Poveljnik bo napredoval

Naš poveljnik Roman, je 11.4.2019, opravil še zadnje obveznosti v sklopu tečaja za Višje gasilske častnike. Tečaj je obiskoval od januarja do aprila, v treh terminih po tri dni, skupno približno 90 ur. Z zadnjimi izpiti in uspešnim zagovorom seminarske naloge je tako izpolnil vse pogoje za uspešno zaključen tečaj. Sedaj mora le še počakati, da GZ Slovenije sprocesira vso dokumentacijo, uradno zaključi tečaj in da ga poveljstvo GZS potrdi v napredovanju za čin – Višji gasilski častnik. Čestitamo!

Izobraževanje

Od 7.11.2017 do 10.3.2018, ko je potekal zaključni komisijski izpit, je trajal tečaj za gasilskega častnika, ki ga je naš poveljnik Roman Baliž tudi opravil. S tem si je pridobil pogoj za napredovanje v višji čin in bo po novem Gasilski Častnik. PGD Repnje-Dobruša mu ob tem veselo čestita in pričakuje, da bo s pridobljenim znanjem pomagal in svetoval tako na operativnem kot tudi na organizacijskem področju.

AED v Repnjah

V ponedeljek, 22.2.2016, smo se zbrali v gasilnem domu, kjer so nam iz podjetja Defib GmbH predstavili delovanje Avtomatskega Eksternega Defibrilatorja. Ker pa nam ob nenadnih srčnih zastojih AED le pomaga,  bistvo oživljanja pa moramo narediti sami, so nam predstavili še Temeljne Postopke Oživljanja. Na učnih lutkah smo le to poizkusili še sami. Na predavanju se nas je zbralo 35 vaščanov oz. občanov in upamo, da je vsak izmed prisotnih pridobil nova znanja in pogum, da bodo pomagali, če se bodo kdaj znašli v situaciji ob nenadnem srčnem zastoju.

AED katerega predstavitev smo videli, je financirano podjetje Avtoprevozništvo Bergant in bo montiran na njihovem sedežu Repnje 29. Na voljo je vsakemu, ki bo pomoči potreben. Na naslovu so velike označevalne zelene table, ki vas usmerijo v prostor kjer je AED montiran.

Prenos tekem EP 2012

Vabimo vas na ogled prenosov zadnjih tekem Evropskega prvenstva v nogometu na velikem platnu na prostem. Polfinalne tekme bodo 27. in 28. junija, finalna tekma pa v nedeljo 1. julija. Vse prenose začenjamo ob 20. uri. Za pijačo bo poskrbljeno.

Zahvala

Za nami je še ena uspešno izvedena gasilska veselica. Zato bi se v tem trenutku radi zahvalili vsem vaščankam in vaščanom, ki so donirali sredstva za srečolov, ter tudi vsem sponzorjem, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Zavarovalnica Triglav

Mobitel

Mercator

Gostilna Olga

Pizzeria Bizeljčan

Pizzeria Skok

Pizzeria Gustl

Kopitarjev Hram

Gostilna Anzel

Rudl bar Zapoge

Gostilna pri Jurju

Pekarna prest Damjan Jagodic

Stacuna pr’ Mimi

KKG

Tesarstvo Kralj

Masažni Salon Kralj

Svilanit Kamnik d.d.

Štunfi d.o.o.

Vodovodne instalacije Marjan Dolinar

Poil d.o.o. Ljubljana, motorna olja Elf in Total

Maksimum d.o.o., Ljubjana

Gamat

Stami d.d.

Balet d.o.o.

T-2

Lidl

Jub

Frizerski salon Saša

Frizerski salon Slavica

Avto Center Špan

Avtoprevozništvo Jerman Jernej

Avtoprevožništvo Andrej Jerman

Avtoprevozništvo AB  – Bergant

Barve, Laki Milada Brank

Kuhta d.o.o.

Avtoservis Romc

KGM Vodice

Orodjarstvo Kraševec

Mladinska Knjiga

Optika Aleksandra

S.R.S.E. d.o.o.

Okrepčevalnica Marjana

KLANE d.o.o.

Izobraževanje

V zadnjih dveh dneh, 19. in 20. april, je član Roman Baliž obiskoval gasilsko šolo na IGu, kjer se je udeležil usposabljanja gasilcev za gašenje notranjih požarov modul A. Tečaj je uspešno upravil in pridobil potrebno znanje, ki ga kot operativni gasilci rabimo.

Velika čistilna akcija 2012

Vsakoletne čistilne akcije v občini Vodice so že stalnica in se izvajajo že zavidljivo število let, lahko bi rekli, da so tradicionalne. Po letu 2010 pa so Ekologi brez meja ponovno postavili idejo o očiščenju Slovenije v enem dnevu. Občina Vodice se je seveda projektu pridružila in tako bomo ponovno čistili našo domačo občino vsi občani in občanke, po svojem okolišu.

Vaščani Repenj in Dobruše, ste vabljeni na zborno mesto pred gasilnim domom ob 8:30 uri. Takrat vam bomo razdelili vrečke in rokavice, potem pa se bomo podali po ulicah, kolovozih, gozdovih,… Smeti, ki jih najdete vrzite v dobljeno vrečo, ki jo nato pustite ob cesti, saj bomo proti koncu akcije s tovornimi vozili pobirali smeti in jih odvažali. Gre se za to, da ne nosite s seboj težkih smeti do urejenega odlagališča ampak jih pustite ob cesti in nadaljujete z akcijo.

Po končani akciji pa se bomo vsi prostovoljci Občine Vodice zbrali ob domu gasilcev v Repnjah, kjer se  bomo dobro okrepčali in uživali v lepem vremenu, ki se nam obeta.

 

Vljudno vabljeni!

Postani član
Dogodki
 • 11. julija 2020
  Tekmovanje GŠTD za starejše gasilce GZ Vodice
 • 05. septembra 2020
  Gasilski mnogoboj GZ Vodice
 • 10. oktobra 2020
  Gasilski avtorally GZ Vodice
 • 19. novembra 2020
  Pregled gasilskih domov
 • 26. novembra 2020
  Pregled gasilskih domov
Forum
Uporabno
Klic v sili 112!

Trenutne intervencije

Požarna ogroženost po Sloveniji:

Vremenska opozorila za Slovenijo:
Danes:

Jutri:

Arhiv