Prijava
Anketa

Ali se med epidemijo še usposabljate?

Poglej rezultate

Loading ... Loading ...
Arhiv

Avtorjev arhiv

Tečaj za Nižje gasilske častnike

Kar 269 dni je minilo od sprejemnega testiranja do zaključnega praktičnega izpita na tečaju za Nižje gasilske častnike, ki je potekal v ICZR Ig 6.9.2020. Tečaj, za katerega se je načrtoval konec v aprilu, se je potegnil vse do septembra. Razlogov za to verjetno ni potrebno naštevati. 69 ur teoretičnih in 44 ur praktičnih vsebin, so tečajniki opravili v roku, k temu pa so dodali še 18 ur praktičnih vaj, katere je GZ Vodice organizirala v spetembru za namen ponavljanja. Če temu dodamo še 10 ur za zaključni izpit, se približmo številki 150. In ravno toliko prostovoljnih ur je za tečaj namenil naš namestnik predsednika Rok Jeraj, edini iz našega društva, ki je tečaj obiskoval. Še več, vse obveznosti je opravil in bo tako, po pregledu in potrditvi papirologije s strani GZ Vodice in GZ Slovenije, napredoval v čin Nižji gasilski častnik!

Obisk mladine v Gasilski brigadi Ljubljana

V nedeljo, 25.2.2018, smo se skupaj z našo gasilsko mladino odpravili na krajši izlet. Obiskali smo Gasilsko brigado Ljubljana, tam pa nas je čakal poznan obraz. Po prostorih nas je pospremil gasilec Tone Šušteršič, tudi član sosednjega društva. Predstavil nam je delo gasilcev v poklicni enoti, razkazal prostore, vozila ter opremo in tudi oba starodobnika. Obiska se je udeležilo 16 mladih gasilcev s 3 mentorji, ki so na koncu pripravili še dobro kosilo – pice!

Gasilski posvet regije Ljubljana I.

Komisija za članice Regije Ljubljana I. je tudi letos za Gasilski posvet pripravila zanimive, aktualne vsebine. Posvet je bil 12.1.2018, gostiteljica pa GZ Brezovica. Zbralo se je lepo število gasilk in gasilcev, iz našega društva kar devet. V sliki in besedi nam je bila podrobno predstavljena analiza poteka gašenja lanskega največjega požara v podjetju Kemis Vrhnika. Spremljali smo tudi kar tri intervjuje z zanimivimi gosti. Med njimi tov. “Fani Kosec” iz PGD Šinkov Turn – malo za šalo in malo zares nam je Saša K. predstavila vlogo gasilke v preteklosti. Intervju večera pa je bil s poveljnikom Francijem Petkom. Ker je letos leto volitev, je bilo eno izmed sporočil posveta tudi, da naj se članice opogumijo in kandidirajo na vodilna mesta v društvih in zvezah. Saj se ženske smatra kot enakovredne in enakopravne znotraj gasilskih vrst.
Gostiteljice so se zelo izkazale tudi z izvrstno postrežbo okusnih prigrizkov.

Olga

Eksurzija po Goriških brdih

Pet članic našega PGD se je z veseljem odzvalo povabilu na strokovno ekskurzijo v Goriška Brda v soboto, 9.9.2017. Ogled čudovitih gričkov in dolin posejanih z zgledno urejenimi vinogradi smo pričele v Gonjačah na razglednem stolpu. Kasneje smo si ogledale še nekaj lepih, zanimivih vasic v Brdih – Šmartno, Medana, Ceglo, Biljana, Dobrovo, kjer je v teh dneh veselo in delovno – čas trgatve. PGD Dobrovo in zanimivosti krajev pa nam je slikovito opisal njihov dolgoletni poveljnik. Izvedele smo veliko zanimivega o prvih pričetkih, ki segajo v leto 1947 in sedanjem delovanju društva.
Skratka: skupaj smo preživele sproščen, prijetne dan poln zanimivosti in smeha.

Olga V.

Posvet za gasilce Regije Ljubljana I.

V petek, 20. Januarja 2017 je v Horjulu potekal že tradicionalni Posvet za gasilce regije Ljubljana 1. Tokrat se nas je iz našega PGD udeležilo  šest članic in en član. Izbor vsebin večera je bil pester, zanimiv in sicer:  gasilci in mediji – predstavnik Mercatorja  nas je v svojem nagovoru spodbudil  k pisanju drugačnih prošenj  za donacije – prošnje naj imajo zgodbo.

Športnik Primož Jeralič nam je predstavil svojo življensko zgodbo o poškodbi , pripravah in vtisih z udeležbe  na para olimpijskih igrah v Riu.

V nadaljevanju nam je Suzana Anžur- poklicna gasilka in članica PGD Bizovik predstavila tehnično pomoč pri nesreči.

Med posameznimi točkami na je razveselil ni nasmejal moški oktet s svojimi zabavnimi priredbami pesmi. Ob koncu pa smo se okrepčali s  pijačo pravo gasilsko hrano/ kranjsko klobaso in kruhom. Srečanje je bilo zanimivo in poučno.

Olga

Izobraževanje

V treh dneh, 14., 16. in 24.11.2016, se je Roman Baliž udeležil obnovitvenega tečaja za nudenje prve pomoči – bolničar. Tečaj je potekal v organizaciji GZ Vodice v Polju.

V dneh od 24. do 26.11.2016, pa se je Gašper Škrjanec na Igu udeležil tečaja za tehničnega reševalca. Tečaj je tudi uspešno opravil.

Voščilo

voscilo2015

14. gasilski mnogoboj GZ Vodice

V soboto smo se gasilci ponovno zbrali na tekmovanju posameznikov. Gasilski mnogoboj, že 14. po vrsti, se je tokrat prvič odvijal v organizaciji PGD Bukovica-Utik in sicer pri brunarici v Utiku. Pogoji za tekmovanje so bili odlični – sončno vreme in veliko navijačev. Od 17. tekmovalcev in 4. tekmovalk, smo imeli na tekmovanju tudi mi svoje predstavnike in sicer 3 člane v moški konkurenci in eno članico v ženski. Na tekmovanju pa je sodeloval tudi Jure Černivec, kot sodnik. Tekmovanje je bilo za naše gasilce ponovno uspešno in domov smo odnesli dve medalji za tretje mesto! Čestitamo vsem dobitnikom medalj, kakor tudi vsem sodelujočim. Spodaj pa si lahko pogledate galerijo naših tekmovalcev in pa tudi skupne rezultate.

GALERIJA
REZULTATI

Izobraževanje

V juniju, natačno 4. in 5., je potekal tečaj za varno delo z motorno žago. Tečaja so se udeležili štirje naši operativci. Rok Jeraj, Tone Jerman, Simon Kralj in Gašper Škrjanec, so po teoretičnem delu uspešno opravili tudi z praktičnimi vajami v gozdovih naše občine in tako opravili tečaj.

V marcu in aprilu letošnjega leta je Roman Baliž trikrat tedensko obiskoval predavanja na tečaju za vodje enote. V tem času so se zvrstile tudi tri sobotne praktične vaje. Vse izpite je uspešno opravil, kakor tudi praktične vaje 6.6. v izobraževalnem centru na Igu, ki so bile zadnje dejanje v sklopu tečaja. Po potrjenem tečaju s strani GZS bo napredoval v čin Nižji gasilski častni.

Oba tečaja sta potekala v organizaciji izobraževalne komisije GZ Vodice.

Posvet za članice Regije Ljubljana I.

Pet članic našega društva se je 9.1.2015 udeležilo Posveta za gasilke Regije Ljubljana I na Škofljici. Organizatorke so nam pripravile pester program v katerem smo med drugim spoznale delovanje CUDV Draga (center za osebe s posebnimi potrebami) ter potek reševanja ob množični decemberski prometni nesreči pri Postojni. Ob humorni predstavitvi šuma v komunikaciji RLJ I pa smo se tudi dobro zabavale.

Olga Velkovrh

Dogodki

There are no upcoming events.

UPORABNO


Požarna ogroženost po Sloveniji:
Vremenska opozorila za Slovenijo:
Danes:

Jutri: