Prijava
Anketa

Ali se med epidemijo še usposabljate?

Poglej rezultate

Loading ... Loading ...
Arhivi

Avtorjev arhiv

Izobraževanje

Naš poveljnik, Roman Baliž, se je v soboto, 9.10.2021, udeležil dopolnilnega usposabljanja gasilskih inštruktorjev. Tečaj v organizaciji Gasilske zveze Slovenije je potekal na regijskem poligonu GZ Gorenjske na Jesenicah. Tečajniki so se učili načina prikaza praktičnih vaj, predvsem za tečaja za operativnega gasilca in višjega gasilca.

Gasilski mnogoboj

Tudi naše društvo je dočakalo prvo tekmovanje v domeni GZ Vodice. Na tekmovanju za starejše gasilce nismo bili prisotni, smo pa z udeležbo nadoknadili na letošnjem gasilskem mnogoboju, ki je potekal v Utiku. Žal je bila letos precej okrnjena konkurenca – 12 tekmovalcev v kategoriji članov A in 3 v kategoriji članov B. Kljub temu naše društvo zastopalo 6 gasilcev članov A. Na mnogoboju je iz našega društva že kar tradicionalno, vedno zelo visoka udeležba, kar tudi povečuje možnosti za dobre rezultate. Že tretje dotično tekmovanje zapored, smo gasilci iz Repenj v svoje vitrine pospravili vsaj eno odličje. Tokrat je 2. mesto zasedel naš poveljnik, med tem ko so se ostali gasilci solidno uvrstili še na 4., 5., 8., 9. in 12. mesto. Točne rezultate si lahko ogledate s klikom spodaj.

REZULTATI

Operativna vaja – RJ

V četrtek, 12.8.2021, smo kar na domač gasilni dom izvedli prvo operativno vajo po zelo dolgem času. Vaja je bila organizirana posebaj za našega Roka, ki je v lanskem letu uspešno zaključil Tečaj za nižjega gasilskega častnika. Tokrat se je prvič po tečaju preizkusil v vodenju in to predvsem z domačo enoto. Ker so bila vaja organizirana spredi viška dopustov se je na nenapovedan poziv odzvalo šest domačih gasilcev. Ker je Rok ocenil, da ima premalo številčno moštvo je podal zahtevo po dodatnih enotah, zato so se mu kasneje pridružili tudi trije člani sosednjega društva oz. njegovi sošolci s tečaja. Na vaji so sodelovali tudi trije ocenjevalci GZ Vodice, ki so na koncu podali poročilo vaje. Potrdila so se poveljnikove domneve, da smo trenutno po letu in pol neaktivnosti kar dobro v krču. Predvsem so se pojavljale težave pri uporabi opreme in hitrosti izvajanja povelj. Kljub temu osnova ostaja v redu, potrebno pa bo dobro zavihati rokave in začeti z vajami.

Po končani analizi je nekaj besed povedal tudi poveljnik našega društva, ter Roku sedaj tudi uradno predal nov par činov Nižji gasilski častnik, ki si jih je prislužil že lani.

Tečaj za Nižje gasilske častnike

Kar 269 dni je minilo od sprejemnega testiranja do zaključnega praktičnega izpita na tečaju za Nižje gasilske častnike, ki je potekal v ICZR Ig 6.9.2020. Tečaj, za katerega se je načrtoval konec v aprilu, se je potegnil vse do septembra. Razlogov za to verjetno ni potrebno naštevati. 69 ur teoretičnih in 44 ur praktičnih vsebin, so tečajniki opravili v roku, k temu pa so dodali še 18 ur praktičnih vaj, katere je GZ Vodice organizirala v spetembru za namen ponavljanja. Če temu dodamo še 10 ur za zaključni izpit, se približmo številki 150. In ravno toliko prostovoljnih ur je za tečaj namenil naš namestnik predsednika Rok Jeraj, edini iz našega društva, ki je tečaj obiskoval. Še več, vse obveznosti je opravil in bo tako, po pregledu in potrditvi papirologije s strani GZ Vodice in GZ Slovenije, napredoval v čin Nižji gasilski častnik!

Obisk mladine v Gasilski brigadi Ljubljana

V nedeljo, 25.2.2018, smo se skupaj z našo gasilsko mladino odpravili na krajši izlet. Obiskali smo Gasilsko brigado Ljubljana, tam pa nas je čakal poznan obraz. Po prostorih nas je pospremil gasilec Tone Šušteršič, tudi član sosednjega društva. Predstavil nam je delo gasilcev v poklicni enoti, razkazal prostore, vozila ter opremo in tudi oba starodobnika. Obiska se je udeležilo 16 mladih gasilcev s 3 mentorji, ki so na koncu pripravili še dobro kosilo – pice!

Gasilski posvet regije Ljubljana I.

Komisija za članice Regije Ljubljana I. je tudi letos za Gasilski posvet pripravila zanimive, aktualne vsebine. Posvet je bil 12.1.2018, gostiteljica pa GZ Brezovica. Zbralo se je lepo število gasilk in gasilcev, iz našega društva kar devet. V sliki in besedi nam je bila podrobno predstavljena analiza poteka gašenja lanskega največjega požara v podjetju Kemis Vrhnika. Spremljali smo tudi kar tri intervjuje z zanimivimi gosti. Med njimi tov. “Fani Kosec” iz PGD Šinkov Turn – malo za šalo in malo zares nam je Saša K. predstavila vlogo gasilke v preteklosti. Intervju večera pa je bil s poveljnikom Francijem Petkom. Ker je letos leto volitev, je bilo eno izmed sporočil posveta tudi, da naj se članice opogumijo in kandidirajo na vodilna mesta v društvih in zvezah. Saj se ženske smatra kot enakovredne in enakopravne znotraj gasilskih vrst.
Gostiteljice so se zelo izkazale tudi z izvrstno postrežbo okusnih prigrizkov.

Olga

Eksurzija po Goriških brdih

Pet članic našega PGD se je z veseljem odzvalo povabilu na strokovno ekskurzijo v Goriška Brda v soboto, 9.9.2017. Ogled čudovitih gričkov in dolin posejanih z zgledno urejenimi vinogradi smo pričele v Gonjačah na razglednem stolpu. Kasneje smo si ogledale še nekaj lepih, zanimivih vasic v Brdih – Šmartno, Medana, Ceglo, Biljana, Dobrovo, kjer je v teh dneh veselo in delovno – čas trgatve. PGD Dobrovo in zanimivosti krajev pa nam je slikovito opisal njihov dolgoletni poveljnik. Izvedele smo veliko zanimivega o prvih pričetkih, ki segajo v leto 1947 in sedanjem delovanju društva.
Skratka: skupaj smo preživele sproščen, prijetne dan poln zanimivosti in smeha.

Olga V.

Posvet za gasilce Regije Ljubljana I.

V petek, 20. Januarja 2017 je v Horjulu potekal že tradicionalni Posvet za gasilce regije Ljubljana 1. Tokrat se nas je iz našega PGD udeležilo  šest članic in en član. Izbor vsebin večera je bil pester, zanimiv in sicer:  gasilci in mediji – predstavnik Mercatorja  nas je v svojem nagovoru spodbudil  k pisanju drugačnih prošenj  za donacije – prošnje naj imajo zgodbo.

Športnik Primož Jeralič nam je predstavil svojo življensko zgodbo o poškodbi , pripravah in vtisih z udeležbe  na para olimpijskih igrah v Riu.

V nadaljevanju nam je Suzana Anžur- poklicna gasilka in članica PGD Bizovik predstavila tehnično pomoč pri nesreči.

Med posameznimi točkami na je razveselil ni nasmejal moški oktet s svojimi zabavnimi priredbami pesmi. Ob koncu pa smo se okrepčali s  pijačo pravo gasilsko hrano/ kranjsko klobaso in kruhom. Srečanje je bilo zanimivo in poučno.

Olga

Izobraževanje

V treh dneh, 14., 16. in 24.11.2016, se je Roman Baliž udeležil obnovitvenega tečaja za nudenje prve pomoči – bolničar. Tečaj je potekal v organizaciji GZ Vodice v Polju.

V dneh od 24. do 26.11.2016, pa se je Gašper Škrjanec na Igu udeležil tečaja za tehničnega reševalca. Tečaj je tudi uspešno opravil.

Voščilo

voscilo2015

Dogodki

There are no upcoming events.

UPORABNO


Požarna ogroženost po Sloveniji:
Vremenska opozorila za Slovenijo:
Danes:

Jutri: